Nieuwsbrief Augustus

Nieuwsbrief van Sogeti Academy - Augustus

 

Life is better when you grow. Niet alleen van toepassing op je persoonlijke ontwikkeling, maar zeker ook belangrijk voor je carrière in de IT-wereld. Of je nou tester wil worden, werkzaamheden wil automatiseren of belangstelling hebt om kwaliteit in te bouwen in het IT-systeem. Met de juiste opleiding blijf je groeien en ontwikkelen, ook deze zomer. Hoor van onze ervaren trainers voor welke carrièrekansen jij kunt gaan.

 

ISTQB® Advanced - Test Automation Engineer

afbeelding 1.png

Ben jij betrokken bij het testen van software? Ben jij geïnteresseerd in testautomatisering en -optimalisatie volgens de internationaal erkende ISTQB-standaard? Dan is de ISTQB® Advanced - Test Automation Engineer opleiding een perfecte toevoeging aan je CV. Waar andere trainingen op het gebied van automatisering zich focussen op het gebruik van tools, richt deze training zich op een gedeeld begrippenkader. Daarnaast geeft de training inzicht in hoe gestructureerde testautomatisering binnen ISTQB® kaders gedaan wordt. Dit maakt de opleiding zeer geschikt voor organisaties waarbinnen verschillende automatiseringstools gehanteerd worden. Daarmee wordt een basis gelegd voor mogelijkheden tot procesverbetering en organisatorische aanpassingen.

- Doe mee

 

Certified Selenium Tester Foundation

afbeelding 2.png

Wanneer aan testautomatiseren gedacht wordt, zijn er een aantal tools waar engineers standaard aan denken. Als het testobject een website is, staat Selenium vaak bovenaan de lijst. Met de training Selenium Foundation krijg je als cursist een introductie in deze vaak genoemde, en vaak slecht begrepen tool.

Als eerste is Selenium geen tool in de werkelijke zin van het woord. De Selenium suite, waar pareltjes als Selenium Grid in zitten, is dat zeker wel. Wanneer we over Selenium spreken, hebben we het vaak over de webdriver. In essentie is dat een plugin die je kunt inladen in je code om zo commando’s naar de browser te sturen. Welke code en welke browser dat dan zijn: daar ben je helemaal vrij in. Tijdens de training maken we gebruik van Python. Dat omdat Python een eenvoudige (en heel krachtige) programmeertaal is die zo min mogelijk in de weg zit wanneer je Selenium onder de knie wil krijgen. Zo kunnen we ons tijdens de training focussen op de Selenium-aspecten en ben je niet de eerste dag kwijt aan hoe je klassen en methoden definieert in bijvoorbeeld Java of C#.

De training Selenium Foundation onderscheidt zich ook op een ander punt: het toont zich bewust dat testautomatiseren over meer gaat dan enkel het aansturen van een browser middels libraries en code. Om testautomatisering succesvol te laten zijn, is het belangrijk te begrijpen welke plek het inneemt in de Software Development Life Cycle (SDLC). Hoe ga je bijvoorbeeld om met metrics? Hoe werk je samen met testers? Hoe houd je de code onderhoudbaar? Kun je eigenlijk wel ‘testen’ met test automation? Allemaal uitstekende vragen die in ieder automation project gesteld moeten worden. Tijdens deze training bespreken we uitgebreid de antwoorden. Combineer dat met een ervaren docent uit onze Automation unit en je bent in twee dagen een heel stuk wijzer over testen automatiseren met Selenium.

- Klik hier

QX Day 2021 - Level Up! with Quality Engineering

afbeelding 3.png

Op dinsdag 5 oktober vindt de QX Day 2021 plaats. De QX Day wordt door Sogeti georganiseerd en is het grootste evenement van Nederland op het gebied van quality engineering en testen! Het event is interessant voor iedereen die zich bezighoudt met kwaliteit van IT.

We bieden een compleet en inspirerend online programma vol keynotes, praktijkverhalen en workshops, zowel in het Nederlands als ook een aantal in het Engels. Leer van andere organisaties, ontmoet vakgenoten en laat je helemaal bijpraten.

Het thema van dit jaar is: Level Up! With Quality Engineering. Snelheid en kwaliteit zijn belangrijker dan ooit, transformaties naar Agile en DevOps zijn in volle gang. Constant zijn we op zoek naar het volgende niveau in ons vakgebied. Quality at speed, fast feedback; nog beter en nog sneller met als doel waarde toevoegen aan ontwikkelprocessen en uiteraard de business. Meld je aan en laat je inspireren op 5 oktober 2021.

- Aanmelden

SQSPACE-20191227-IMG_4545.jpg
Manager Sogeti Academy