Testautomatisering fundamentals

Donn Gabriel Baleva 1200x350

In het kort


Training price
1.295 (ex. BTW)
Training speaking language
Nederlands (taal van de training)
Training download
Download PDF (informatie over training)
Training duration
2 dagen (trainingsduur)
Training material language
Nederlands (taal van het materiaal)
Number of course participants
8 (maximaal per docent)

Inhouse Inschrijven

Testautomatisering Fundamentals

Testautomatisering is essentieel om de snelle feedback te krijgen die in de huidige Agile wereld nodig is. Maar hoe testautomatisering aan te pakken en op te zetten is erg contextafhankelijk.  Een tool alleen is geen garantie tot succes.

Tijdens deze opleiding gebruiken we een tool als basis voor een aantal fundamentele principes rond testframeworks, testautomatisering binnen een team en de organisatie eromheen. Dit stelt de cursist met zijn of haar team in staat weloverwogen keuzes te maken rond testautomatisering.

Wat ga je leren?

In deze opleiding wordt een tool geïntroduceerd middels hands-on oefeningen. Cursisten bouwen ervaring op met scripten en ervaren de uitdagingen die dat met zich mee brengt.

De nadruk ligt op frameworks. Een framework heeft tot doel de code te organiseren, herbruikbaar te maken en het onderhoud te vergemakkelijken. Maar wat is nu zo’n framework, en hoe wordt dat opgezet? Na de opleiding begrijpt de cursist de principes waarop een goed framework gebouwd wordt. Cursisten worden bewust van uitdagingen, leren valkuilen te voorkomen en krijgen inzicht in wat er nodig is om testautomatisering goed op te zetten. Dat helpt niet alleen om richting te vinden in het vak van toolengineer, maar ook om de discussie te voeren met teamleden over de aanpak en het gewenste resultaat.

Wat ga je doen?

Tijdens deze training kijken we naar het fundament dat nodig is voor een succesvolle implementatie van testautomatisering. Daarbij maken we gebruik van Robot Framework. Dit is een flexibel low code framework met een lage leercurve. De training bestaat uit theorie afgewisseld met hands-on opdrachten.

De opleiding is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Wat is testautomatisering
  • Waarom en wanneer wil je testautomatisering toepassen
  • Hoe kies je de perfecte tool
  • Introductie in de verschillende soorten testautomatisering
  • Test opbouw en verificatie (met oefening)
  • Wat is architectuur en wat zijn de mogelijkheden
  • Hoe om te gaan met risico gebaseerd test automatiseren
  • Introductie in UI testen en API testen (met oefening)

Welke voorkennis heb je nodig?

Algemene kennis van testen en programmeren is gewenst maar niet noodzakelijk.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die direct met testautomatisering te maken krijgt. Voor testers en toolengineers is het een gedegen introductie in de praktische aanpak van testautomatisering. Voor business analisten en scrummasters is het een onmisbaar inzicht in de uitdaging en organisatie van testautomatisering. Voor managers en product owners is het een hands-on kennismaking met een essentieel onderdeel van de waardeketen en biedt het handvaten voor het faciliteren van testautomatisering.

Kan ik je helpen?

Jasper van den udenhout
Manager Sogeti Academy
Phone number: +31 88 660 6650