TMAP: Quality Engineering for SAP

Luke Southern 1200x350

In het kort


Training price
1.295 (ex. BTW)
Training speaking language
Nederlands (taal van de training)
Training duration
2 dagen (trainingsduur)
Training material language
Engels (taal van het materiaal)
Number of course participants
12 (maximaal per docent)

Inhouse Inschrijven

TMAP®: Quality Engineering for SAP

TMAP®: Quality Engineering for SAP is de nieuwe training voor professionals verantwoordelijk voor het testen en implementeren van SAP systemen en om teams de nodige kennis en skills te geven om quality ownership te behalen.

Wat ga je leren?

De training TMAP®: Quality Engineering for SAP neemt de deelnemers mee in het Quality Engineering vraagstuk hoe je het beste een SAP project kan testen. Het is een combinatie van TMAP onderwerpen die specifiek voor SAP zijn uitgewerkt en verdiept. Wat is SAP en hoe ziet een SAP project eruit, welke stakeholders spelen allemaal een rol in een SAP omgeving.

De dynamiek, grootte en verschillende belangen komen ter sprake. Hoe pak je nu SAP testen aan en waar liggen de meeste risico’s. Met behulp van de SAP Quality Risk Analysis wordt uitgelegd hoe je risicos kunt identificeren en kwalificeren. Hoe draagt deze risico analyse bij aan de SAP Test Strategie en welke Test Technieken passen het beste bij deze risico’s om te testen en hoe dit allemaal in een SAP Test Plan is verwerkt.

De deelnemers worden meegenomen in SAP test processen, het selecteren van een goede SAP test management tool en SAP test automation tool en hoe deze kunnen samenwerken. Hoe wordt voortgang gerapporteert en welke indicatoren horen daarbij? Wat is het belang is van goede performance in SAP mbv performance testen?

Na afloop van de training TMAP®: Quality Engineering for SAP kunnen de deelnemers:
  • Herkennen wat verschillende SAP producten en diensten zijn;
  • Herkennen hoe SAP projecten eruit zien;
  • TMAP test technieken toepassen voor SAP processen;
  • Bijdragen aan de SAP Quality Risk Analysis en weten zij de samenhangen tussen de risico’s, test strategie, test design en test uitvoering;
  • Zelfstandig test cases opstellen en uitvoeren voor SAP;
  • Inzicht delen in verschillende test processen en test (automation) tools voor SAP projecten
     
Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is hoofdzakelijk bedoeld voor key users, business users, en Sap operation en maintenance teams. Dit zijn de mensen die het vaakst betrokken zijn bij het testen en implementeren van nieuwe of aangepaste versies van SAP systemen en betrokken zijn in het acceptatie proces.

 

Welke voorkennis heb je nodig?

Voor het volgen van deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

 

Kan je examen doen?

Jazeker!  Het examen duurt 1 uur en bestaat uit 25 vragen. 

Het examen van €235,00 maakt deel uit van de cursusprijs. Eventuele korting geldt niet voor de examenkosten. Mocht je een herexamen willen bestellen, dan kan dat hier.

Kan ik je helpen?

Jasper van den udenhout
Manager Sogeti Academy
Phone number: +31 88 660 6650
Startdatum Trainingsdagen Tijdstip Locatie
, , , 09:00 - 13:00 Online (in English)
, 09:00 - 16:30 Online