Docenten

 

  Bert Linker
Bert Linker

 

Al ruim 20 jaar help Bert organisaties, teams en individuen met het sneller, beter, slimmer en inzichtelijker testen en aanverwante (kwaliteits)vraagstukken. Collega's en klanten typeren hem als: enthousiast, open, opbouwend kritisch, daadkrachtig en plezierig.

Als agile quality coach heeft Bert meerdere organisaties en teams met het verhogen van waarde door het optimaliseren van kwaliteits- en testactiviteiten: waar zit verspilling (waste), hoe kunnen we sneller en beter een werkend product aantonen? Maar ook: hoe zorgen we ervoor dat de business inzicht en grip houdt op kwaliteit?

Verder heeft Bert als geaccrediteerd docent menig cursist geholpen met kwaliteits- en testonderwerpen in agile en traditionele omgevingen.

 
  Bo de Vries

 

Bo de Vries

Bo is een van onze Tosca experts. Zo zegt ze "Ik krijg ontzettend veel energie door het geven van opleidingen in Tosca, aangezien ik hierbij de soms stugge theorie kan doorbreken met voorbeelden uit de praktijk." Hiermee wordt het een stuk levendiger en is de link leggen naar hoe je het in je dagelijkse werkzaamheden kunt toepassen een stuk groter. 

Gelukkig zijn de opleidingen van Tosca vrij praktisch ingestoken, waardoor iedereen na een stuk theoretische uitleg op zijn eigen tempo door de opgaven kan gaan.

 

 

  Eveline Moolenaars
Eveline Moolenaars

 

Kennis is iets raars: het gaat om feiten, om instructies en om veel inhoud. Maar kennis heeft geen waarde wanneer je er niets mee kunt doen. Dan moet je op zoek gaan naar haakjes, naar ervaringen waar die kennis betekenis krijgt, waar het landt.

Het allerleukste van training geven, is het vinden van die haakjes bij de deelnemers. Het is heel tof om te merken dat een kwartje valt en dat iemand erachter komt dat iets wat hij/zij altijd al op een bepaalde manier deed, ook anders en nog veel handiger kan. Kennis overbrengen kan op veel verschillende manieren en ik vind het vooral boeiend om daar allerlei inzichten vanuit de trainerswereld, maar ook vanuit de neurologie toe te passen. Dan heb ik het over verschillende werkvormen voor meer interactie, breinleren en storytelling. De tijd van alleen maar zenden is gelukkig voorbij.

 

  Filip Joele
Filip Joele

 

Het meest leerzame wat je kunt doen is iemand anders iets proberen te leren...” Als dit nog geen citaat is zou het er een moeten zijn. Het is in ieder geval de motivatie van Filip Joele om bij onze Academy te werken. Daarbij verliest hij het “fun” aspect van het kennisdelen met elkaar en ontwikkelen niet uit het oog!

Filip heeft een brede ervaring op het gebied van Testen en Kwaliteit, opgedaan bij verschillende opdrachten, opdrachtgevers en in verschillende branches. Dat maakt zijn praktijkcases en voorbeelden dus heel relevant en herkenbaar voor cursisten.

Bij Filip is het de beste plek om serieus te zijn én plezier te maken, er kan altijd gelachen worden!

 

  Marc Roekens
Marc Roekens

 

Marc Roekens heeft bij verschillende klanten de transitie van waterval naar Agile werken ondersteund, vaak in de rol van teamcoach. In het verlengde daarvan heeft hij diverse interne en externe training verzorgd rond testen en Agile werken. 

Sinds 2017 is hij een vaste waarde in het team dat zowel intern als extern de training "Professional in Agile Quality" (voorheen "Certified Agile Tester") verzorgt. 

Daarnaast is Marc één van onze SAFe Program Consultants (SPC4). Dit certificaat stelt hem in staat transities richting het Scaled Agile Framework te begeleiden en alle daaraan gerelateerde trainingen te verzorgen.

Trainingen die Marc verzorgt zijn dynamisch. Puttend uit zijn jarenlange ervaring in trajecten bij onze klanten weet hij steeds de behandelde theorie van praktijkvoorbeelden te voorzien die de cursusten herkenbaar voorkomen. Daarnaast is hij goed in staat de relatie tussen de verschillende onderdelen van de trainingen zichtbaar te houden voor de cursisten. En dat alles doet hij met een aanstekelijk enthousiasme en passie voor zijn vak.

 

  Nanette Penning
Nanette Penning

Nanette werkt inmiddels 12 jaar bij Sogeti. Ooit begonnen als test-& quality engineer en sinds 2014 Tosca-specialist en -trainer. Bij Tosca ligt haar interesse echt aan de gebruikerskant van de testsuite. Met als belangrijkste vraag: Hoe kun je Tosca zo efficiënt mogelijk inzetten, zonder de onderhoudbaarheid en overdraagbaarheid uit het oog te verliezen?

Ze maakt sinds enige tijd haar omgeving onveilig met een paar jongleerballen. Zij blij, haar omgeving wat minder.

Verder houdt zij zich aan de leus:
'Ik ben heel lief, maar doe niet altijd aardig. Dat is een keuze.' Helaas gaat dit regelmatig ten koste van haar tact (daar moet ze nog wat op verzinnen, vindt ze zelf).

 

  Richard Ammerlaan
Richard Ammerlaan

 

Richard vindt dat hij de mazzel heeft dat hij werkt in de technisch uitdagende hoek van het testen. Hij is altijd nieuwsgierig naar ontwikkelingen in het vakgebied. Dat betekent dat er ook vraag blijft naar mensen die diezelfde technische dingen kunnen uitleggen aan anderen.

De uitdaging van het lesgeven met verschillende technische achtergronden is niet alleen het kunnen verpakken van de kennis op verschillende manieren maar ook het enthousiast maken om hele nieuwe dingen te leren.

De voordelen van lesgeven zijn dat je als eerste het onderwerp zelf heel goed moet begrijpen en vervolgens ook weer moet kunnen uitleggen aan mensen met verschillende achtergronden/kennisniveaus. En de vragen die je vervolgens weer terug krijgt helpen je weer om je eigen onderwerp nog beter te begrijpen en weer in de praktijk toe te kunnen passen.

 

  Rik Marselis
Rik Marselis

 

 

Rik Marselis is een trainer met zo’n 20 jaar ervaring in het opleiden van testers. Samen met de deelnemers vindt Rik de werkvormen die het best passen om bepaalde specifieke materie eigen te maken. Door zijn enorm brede ervaring kan hij voor elke doelgroep relevante praktijkvoorbeelden aandragen en daarmee abstracte kennis omzetten in praktisch toepasbare vaardigheden.

Daarnaast zorgt Rik met zijn passie voor het vak, aandacht voor nieuwe ontwikkelingen en humoristische voorbeelden dat de tijd omvliegt en de training nooit saai wordt. Kwaliteit en testen zijn belangrijk om Informatie Technologie echt waarde bij te laten dragen, maar daarbij kan het ook nog “fun” zijn!!

 

 

  Vincent Wijnen
Vincent Wijnen

 

Als ervaren Test Automation Consultant en Improvement Coach kent Vincent Wijnen de grote en complexe uitdagingen rondom testautomatisering. Bij testautomatisering gaat het over het versnellen van feedback en daarmee: welke feedback wil je hebben? Zonder feedback geen feedback-loop en geen verbetering.

Bij de implementatie van geautomatiseerde feedback is de impact groot: van testdata tot ketentesten, van teamindelingen tot communicatieproblemen. Goede testautomatisering raakt bijna alles en iedereen. Vincent is een expert in Agile, DevOps, test automation, usability en testing. Hij deelt zijn kennis regelmatig in sessies, trainingen, congressen en gastcolleges.

 

  Wouter Ruigrok
Wouter Ruigrok

 

Wouter zet zich zowel binnen Sogeti als in opdrachten bij klanten sterk in op het gebied van kennisdeling. Zowel door het geven van trainingen als door het opzetten en ondersteunen van guilds om kennis met elkaar te delen. Als trainer voor trainingen zoals Agile, DevOps en Scrum is Wouter zeer bevlogen vanwege de grote affiniteit met het onderwerp. Daarnaast door zijn achtergrond in test en kwaliteit geeft hij ook graag trainingen rondom kwaliteit binnen Agile zoals ATDD en BDD. In deze trainingen is hij goed in staat mensen mee te nemen in de materie en hier zelf mee aan de slag te laten gaan. Wouter krijgt energie van mensen verder helpen in hun ontwikkeling en nieuwe inzichten te geven. Het mooie hieraan is dat het vaak ook voor hem weer tot nieuwe inzichten kan leiden. Dus door trainingen te geven ontwikkeld en leert hij zelf ook weer.

Reacties van deelnemers over Wouter zijn “Enthousiast”, “Kundig” en “Goed in staat theorie en praktijk te koppelen”

Kan ik je helpen?

Jasper van den udenhout
Manager Sogeti Academy
Phone number: +31 88 660 6650