Visualisatie voor teams

Chester Wade 1200x350

In het kort


Training price
625 (ex. BTW)
Training speaking language
Nederlands (taal van de training)
Training download
Download PDF (informatie over training)
Training duration
1 dag (trainingsduur)
Training material language
Nederlands (taal van het materiaal)
Number of course participants
12 (maximaal per docent)

Inhouse Inschrijven

Visualisatie voor testende teams

Om als team kwaliteit te leveren is kennis van digitale technieken, ontwikkelingen en testkennis uiteraard noodzakelijk. Maar wat steeds belangrijker gaat worden zijn communicatieve vaardigheden: uit kunnen leggen wat kwaliteit nou eigenlijk betekent, hoe je slim kunt testen door samen te werken, zodat kwaliteit een echte teameffort wordt. In de praktijk blijkt dat best lastig, op z’n minst gezegd. Visualisatie kan daarbij heel goed helpen: het gebruik maken van beelden in combinatie met tekst om echt duidelijk te maken wat er bedoeld wordt en zo tot de kern van een vraagstuk te komen.

Deze opleiding geeft je de handvatten om visualisatie in te zetten in je eigen organisatie of team zodat de waarde van kwaliteit en testen voor iedereen duidelijk wordt.

Wat ga je leren?

Je leert de basisvaardigheden van het visualiseren: tekenen, visueel denken en visueel communiceren. Daarvoor krijg je concrete handvatten om visualisatie in te zetten en daarmee van je werk een teameffort te maken: visuele werkvormen, templates en veel tips.

Wat ga je doen?

Na een korte intro gaan we via een visuele brainstorm aan de slag met de vraag wanneer testen nou eigenlijk een teameffort is. Vervolgens krijgen deelnemers de basis van visuele communicatie: hoe ging dat tekenen ook alweer? We gaan aan de slag met basisvormen en tekst. Na de basis volgen tips over het maken van templates en visueel ‘notuleren’. Deelnemers gaan in groepjes aan de slag om ideëen uit de brainstorm op papier te zetten, om uiteindelijk de resultaten van de groepen ook daadwerkelijk uit te proberen.

Doordat we gebruik maken van voorbeelden uit onze eigen kwaliteits- en testervaring in combinatie met onze visualisatie-ervaring gaan deelnemers met concrete handvatten voor de eigen praktijk naar huis. 

Welke voorkennis heb je nodig?

Werkervaring als tester of als IT-er in een ontwikkelteam zijn een pré.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze opleiding is gericht op softwareontwikkeling teams.

Visualisatie

Kan ik je helpen?

Jasper van den udenhout
Manager Sogeti Academy
Phone number: +31 88 660 6650
Startdatum Trainingsdagen Tijdstip Locatie
Nog niet ingepland