Kanban

Donn Gabriel Baleva 1200x350

In het kort


Training price
625 (ex. BTW)
Training speaking language
Nederlands (taal van de training)
Training download
Download PDF (informatie over training)
Training duration
1 dag (trainingsduur)
Training material language
Nederlands (taal van het materiaal)

Inhouse Inschrijven

Kanban

Wellicht is het herkenbaar voor je. Er is eigenlijk net iets te veel werk waardoor het (te) druk is. Werk komt vanuit allerlei kanten binnen en verschillende stakeholders proberen invloed uit te oefenen voor de juiste prioriteitstelling. Als de ene golf met drukte voorbij is, dient de volgende zich alweer aan. Tijd om goed te documenteren is er nauwelijks en er is eigenlijk te weinig tijd voor onderhoud en verbetering van eigen processen en techniek. De ontwikkelingen zijn nauwelijks bij te houden en de doorlooptijd van projecten is veel te lang.

Kanban is een methode gebaseerd op LEAN principes om werkvoorraad en onderhanden werk inzichtelijk te maken en te beperken door een pull-systeem te creëren. Een pull systeem zorgt ervoor dat een klant alle upstream activiteiten van een product of dienst pas ontvangt als ze het nodig hebben. Een pull systeem zorgt daarmee voor een balans tussen de vraag en capaciteit, waarbij het Kanban systeem de (productie)capaciteit beschermt.

Kanban helpt om grip te krijgen op werkvoorraad en werkdruk. Het helpt de capaciteit van je teams en organisatie af te stemmen op de vraag en een continu en duurzaam proces van verbetering te starten. Je organisatie verandert stap voor stap naar een organisatie die beter presteert.

Wat ga je leren?

Deze training leert je wat Kanban is en laat zien hoe, door de toepassing van Kanban, er meer grip en controle komt, de werkdruk wordt verlaagd én er een proces van continue verbetering als vanzelf in gang wordt gezet.

Wat ga je doen?

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. De Kanban training borduurt voort op dit principe. Niet alleen luisteren en theorie aanhoren, maar vooral de principes en het effect van Kanban zelf ervaren.

Na een introductie over Kanban en de bijbehorende principes ervaar je via een simulatiegame de principes en impact. De training laat zien wat het effect is van het limiteren van WIP (Work in progress), het gebruik van multidisciplinaire teams en het effect van het investeren van doorvoeren van verbeteringen. Je komt tijdens de game herkenbare situaties tegen waarbij snel duidelijk wordt wat het effect van Kanban kan zijn.

Voor wie is deze training geschikt?

De opleiding is geschikt voor iedereen die betrokken is bij projecten die kunnen profiteren van de Kanban aanpak.

Kan ik je helpen?

Jasper van den udenhout
Manager Sogeti Academy
Phone number: +31 88 660 6650
Startdatum Trainingsdagen Tijdstip Locatie
nog niet gepland