Training DYA

Drew Graham 1200x350

In het kort


Training price
1.850 (excl. BTW)
Training speaking language
Nederlands (taal opleiding)
Training download
Download PDF (opleidingsinformatie)
Training duration
3 dagen (duur opleiding)
Training material language
Nederlands (taal materiaal)
Number of course participants
12 (max. per docent)

Inschrijven

Training DYA

Het succes van enterprise architectuur wordt bepaald door de mate waarin architecten er in slagen het architectuur denken en doen te laten landen in hun organisatie. Het vak van architect behelst daarom niet alleen het opstellen van architectuurprincipes en –modellen, maar ook het (stimuleren van) het gebruik van die principes en modellen bij besluitvorming en in portfolio’s en projecten. Deze gedachte is de basis van DYA®, Sogeti's aanpak van architectuur.

Het DYA®-model van Sogeti Nederland B.V. is uitgegroeid tot de-facto standaard voor werken onder architectuur in Nederland. Het DYA-model laat zien dat niet alleen architecten te maken hebben met architectuur, maar ook project- of scrummanagers, software-engineers, testers, informatie-analisten, functioneel en technisch ontwerpers, en infrastructuurengineers. De organisatie wordt geacht “onder architectuur te werken”.

De DYA training helpt je niet alleen om de visie achter DYA te begrijpen, maar vooral ook om de onderdelen van DYA effectief in te zetten. Hoe verhoog je de toegevoegde waarde van Architectuur? Wat is nodig om de Strategische Dialoog te voeren? De training behandelt de verschillende onderdelen van DYA en de do’s en don’ts van hun toepassing in de praktijk.

Wat ga je leren?

In de training ‘DYA® ’ leren architecten hoe de verschillende aspecten van DYA® toe te passen en in hun eigen organisatie kunnen bijdragen aan een effectieve architectuur.

Na afloop van deze training:

  • Begrijp je de visie waarop DYA is gebouwd;
  • Begrijp je het doel van de verschillende onderdelen van DYA en hoe u deze onderdelen in uw eigen situatie kunt inzetten;
  • Heb je praktische do’s en don’ts met betrekking tot de implementatie van DYA;
  • Heb je inzicht in hoe DYA zich verhoudt tot andere architectuurbenaderingen als TOGAF en ArchiMate;
  • Ben je toegerust om DYA in uw eigen organisatie verder in te richten.

Wat ga je doen?

De opzet van de training is gericht op het toepassen van kennis en bestaat uit theorie (presentaties) en opdrachten. De nadruk ligt op opdrachten. Een actieve inbreng van de deelnemers wordt verwacht. Zo leert u tijdens de training om daadwerkelijk met het geleerde aan de slag te gaan.

Welke voorkennis heb je nodig

Geen voorkennis vereist. 

Voor wie is deze training geschikt 

De training DYA- is gericht op architecten die DYA willen toepassen en architecten en managers die het werken onder architectuur in organisaties willen implementeren of verbeteren.

Kan ik je helpen?

Rianne de Neef
Manager Sogeti Academy
Startdatum Trainingsdagen Tijdstip Locatie
, , , , 09:00 - 12:00 Online