Tosca - Automation Specialist Level 2

Drew Graham 1200x350

In het kort


Training price
775 (ex. BTW)
Training speaking language
Nederlands (taal van de training)
Training download
Download PDF (informatie over training)
Training duration
1 dag (trainingsduur)
Training material language
Nederlands (taal van het materiaal)
Number of course participants
8 (maximaal per docent)

Inhouse Inschrijven

Tosca – Automation Specialist 2

Testautomatisering wordt steeds belangrijker. Tosca is een softwaretesttool die wordt gebruikt voor het automatiseren van end-to-end testen voor softwaretoepassingen. De Tosca Testsuite heeft een gebruiksvriendelijke functie voor scanning en objectherkenning. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudig herbruikbare modules te creëren, welke als bouwblokken gebruikt kunnen worden voor het opstellen van testen.

Deze opleiding geeft inzicht hoe testcases datagedreven gemaakt kunnen worden, waardoor Tosca efficiënter kan worden ingezet. Ook helpt het bij de “shift left” gedacht door te leren hoe je APIs kunt testen.

Wat ga je leren?

In deze training zet je een tweede stap om gespecialiseerd te raken in het gebruik van Tricentis Tosca. De nadruk ligt op het efficiënt bouwen van een testcase met behulp van Test Case Templates die gebruik maken van Test Case Design. Daarnaast krijg je inzicht hoe je APIs kunt testen via Tosca.

Tijdens de training komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Templates
 •  Linken van TestSheets
 • Condities
 • Instances
 • API testen

Wat ga je doen?

  Tijdens deze opleiding wisselen theorie en opgaven rond een interessante praktijkcasus elkaar af. De focus ligt op het maken van testscenario’s voor een gesimuleerde HTML webshop. Hiermee krijg je een goede introductie van wat er mogelijk is met Tosca. 

  Welke voorkennis heb je nodig?

  • Algemene IT kennis
  • Tosca Automation Specialist Level 1 certificering

  Kan je examen doen?

  De opleiding wordt afgesloten met het examen Tricentis Tosca – Automation Specialist 2. Het  examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen en duurt 60 minuten.

  Voor wie is deze training geschikt?

  Deze opleiding is bedoeld voor (technische) Test Engineers, Testcoördinatoren, Testmanagers en overige functionarissen die zich willen verdiepen in het uitvoeren van testspecificatie en -automatisering met behulp van de Tosca TestsuiteTM.

  Kan ik je helpen?

  Jasper van den udenhout
  Manager Sogeti Academy
  Phone number: +31 88 660 6650
  Startdatum Trainingsdagen Tijdstip Locatie
  09:00 - 16:30 Online
  09:00 - 16:30 Online