Practitioner in Agile Quality (PAQ)

Chester Wade 1200x350

In het kort


Training price
1.895 (excl. BTW)
Training speaking language
Nederlands (taal opleiding)
Training download
Download PDF (opleidingsinformatie)
Training duration
3 dagen (duur opleiding)
Training material language
Engels (taal materiaal)
Number of course participants
12 (max. per docent)

Inhouse Inschrijven

Practitioner in Agile Quality (PAQ) inclusief examen

Agile softwareontwikkeling maakt dat organisaties sneller en met meer vertrouwen kunnen reageren op veranderingen in de markt. Door agile werken kunnen producten en diensten sneller naar de markt gebracht worden, waardoor bedrijven sneller waarde kunnen toevoegen voor hun klanten.

De opleiding Practitioner in Agile Quality neemt de deelnemer mee in de agile praktijk, met de nadruk op de belangrijkste competenties voor het werken in high performance agile teams.

Wat ga je leren?

De training Practitioner in Agile Quality focust op verschillende competenties die bijdragen aan het succesvol kunnen werken in Agile teams:

  • Agile mindset: Het in de praktijk brengen van soft skills van het Agile Manifesto en agile principes;
  • Snelle levering: Leveringsoptimalisatie door de implementatie van efficiënte en effectieve werkwijzen;
  • Ingebouwde kwaliteit: Implementeren van teamactiviteiten om ervoor te zorgen dat de kwaliteitsdoeleinden gehaald worden gedurende de levenscyclus van het product;
  • Engineering principes: Ontwikkel “first time right”, met zo veel mogelijk waarde door herhaalbare, controleerbare en aanpasbare processen, met zo min mogelijk “technical debt”;
  • Continuous testing: Continue ontwikkeling en testen, waarbij tijdens elke iteratie het product getoetst wordt aan de “definition of done”;
  • Schaalbaarheid: Identificeren van extra risico’s en wijzigingen die nodig zijn om processen effectief te schalen op basis van teamgrootte en/of distributie.  

Wat ga je doen?

De training beslaat drie dagen. Dag 1 bestaat uit een introductie, gevolgd door de “engineering principes”, een praktijkoefening, “snelle levering” en een sprint praktijkoefening. Op dag 2 komen de volgende onderdelen aan bod: planning, continuous testing, ingebouwde kwaliteit, sprint praktijkoefening en een oefenexamen. Ten slotte worden op dag 3 “debt en test driven development”, “agile mindset”, sprint praktijkoefening en “schaalbaarheid” behandeld. Dag drie wordt afgesloten met een praktijkexamen. 

Welke voorkennis heb je nodig?

Dit is een praktijktraining. Er wordt van de deelnemer verwacht dat er kennis en/of ervaring is op de volgende onderdelen:

  • Basiskennis Agile/Scrum
  • Basiskennis testterminologie
  • Kennis van testontwerptechnieken, onder andere grenswaardenanalyse, beslistabellen etc.
  • Begrip van het verschil tussen functioneel en non-functioneel testen

Kan je examen doen?

Na afloop van de training kan je examen doen. Het examen van €400,00 maakt deel uit van de cursusprijs. Eventuele korting geldt niet voor de examenkosten. Mocht je een herexamen willen bestellen, dan kan dat hier.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze opleiding is uitermate geschikt voor iedereen met een testrol die zich verder willen verdiepen in de Agile manier van werken.

Kan ik je helpen?

Rianne de Neef
Manager Sogeti Academy
Start datum Trainingsdagen Tijdstip Locatie
, , 09:30 - 17:00 Vianen
, , 09:30 - 17:00 Vianen
, , 09:30 - 17:00 Hybride
, , 09:30 - 17:00 Hybride