Infrastructuur Testen

In het kort


Training price
625 (excl. BTW)
Training speaking language
Nederlands (taal opleiding)
Training download
Download PDF (opleidingsinformatie)
Training duration
1 dag (duur opleiding)
Training material language
Engels (taal materiaal)
Number of course participants
12 (max. per docent)

Inhouse Inschrijven

Infrastructuur testen

Zonder ICT-infrastructuur hebben we geen (goede) ICT-voorzieningen. Een goedwerkende infrastructuur is daarom van groot belang. Het gestructureerd testen van infrastructuur leidt tot een hogere kwaliteit van infrastructuurwijzigingen en lagere kosten van zowel de implementatie (het project) als het beheer (exploitatie). Voor een project betekent dit risicobeheersing en daarmee meer zekerheid op een succesvolle implementatie van veranderingen. Maar waar moet infrastructuur aan voldoen om goed werkend te zijn? Welke uitdagingen komen erbij kijken? Wat moet er precies getest worden? Deze cursus gaat in op dit soort vraagstukken.

Wat ga je leren?

Tijdens deze opleiding leer je hoe je infrastructuur gestructureerd, effectief en efficiënt kunt testen met behulp van de TMap® Infrastructuur aanpak. De opleiding biedt inzicht in gestructureerd infrastructuur testen op operationeel en organisatorisch niveau.

Na afloop van deze opleiding:

  • Kun je het kader en belang van het testen van Infrastructuur componenten aangeven;
  • Ben je bekend met het organiseren, begeleiden en uitvoeren van een Product Risico Analyse;
  • Ben je in staat het testen van infrastructuur te positioneren binnen het voortbrengingsproces;
  • Ben je in staat om de verschillen tussen het testen van informatiesystemen en infrastructuur te benoemen;
  • Ben je bekend met de TMap® Infrastructuur aanpak;
  • Ben je bekend met de uitdagingen die Cloud omgevingen met zich mee kunnen brengen.

Wat ga je doen?

De opleiding bestaat uit een mix van theorie en praktijkoefeningen. De nadruk ligt op praktisch bezig zijn met de leerstof. De opleiding wordt gegeven in de vorm van een casebeschrijving aangevuld met een aantal situatiebeschrijvingen. Deze hebben betrekking op dagelijkse praktijksituaties. Het grootste deel van de opleiding is gericht op het oefenen met product risicoanalyses en de bijbehorende organisatie van een infrastructuurproject. Zo krijg je inzicht in zowel de theorie als de praktijk van gestructureerd infrastructuur testen.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze opleiding is bedoeld voor personen met een coördinerende rol binnen het infrastructuur werkgebied, zoals teamleiders, servicemanagers, projectleiders, changemanagers of informatieanalisten. Deze opleiding is verder een uitstekende aanvulling voor testcoördinatoren, testmanagers en infrastructuur medewerkers die (nog meer en beter) willen sturen op kwaliteit.

Kan ik je helpen?

Rianne de Neef
Manager Sogeti Academy
Start datum Trainingsdagen Tijdstip Locatie
Nog niet gepland