Nieuwsbrief November

Nieuwsbrief van Sogeti Academy - November

Level Up! with Quality Engineering was het thema van de QX Day 2021 die plaats vond op 5 oktober in de prachtige evenementlocatie de Fabrqiue in Utrecht.  Het was een dag vol inspirerende programma’s, keynotes, praktijkverhalen en ontmoetingen met vakgenoten.

Wij willen je graag blijven inspireren om met jouw organisatie nog effectiever te worden in het leveren van business waarde. Leer van de ‘best’ én ‘worst practices’ rondom het verbeteren van (software) kwaliteit binnen Agile en DevOps. Quality at speed, fast feedback; nog beter en nog sneller met als doel waarde toevoegen aan ontwikkelprocessen en uiteraard de business. Wil jij weten hoe je hierin steeds beter kan worden? Level Up met behulp van onze quality engineering opleidingen en profiteer nu van de speciale QX Day actie!

Schrijf je vóór 15 november 2021 in voor de TMAP opleidingen dan ontvang je 20% korting met kortingscode QX Day korting. Kijk voor meer informatie of om je direct in te schrijven op onze website.

​​​​​*Deze actie is niet geldig in combinatie met andere actiecodes. De korting is niet van toepassing op examenkosten.

 

TMAP opleidingen

Image 1.png

Teams zijn bezig met het leveren van Business Waarde, maar hebben we ook de omgeving gecreëerd waarin ze dit optimaal kunnen doen? In de training TMAP: Organizing Built-in Quality at Scale gaan we hiermee aan de slag. De training is voor iedereen in een Organizing rol. Met andere woorden, alle mensen die betrokken zijn bij het organiseren van high-performance IT-delivery (zoals DevOps en Scrum). Dit omvat rollen zoals scrum masters, agile coaches, release train engineers, testmanagers, testmasters. Andere relevante rollen zijn QA-professionals, testers, business analisten, product owners, ontwikkelaars, quality engineers, gebruikers, beheerders, enz.


We gaan onder andere in op kwaliteit van de keten in een Scaled Agile omgeving. Dit is een veelvoorkomende uitdaging die we tegenkomen in huidige Agile en DevOps omgevingen. De rol van Ketenregisseur zorgt voor een teamoverstijgende aanpak voor kwaliteit in de keten. Autonome product teams werken samen om ketentesten uit te voeren en verbeteringen door te voeren zodat er vanaf het begin al gewerkt wordt naar een werkend product in de gehele keten. Ook hier gaat het om Shift left.


Continue verbeteren is een kernprincipe binnen Agile werken. Als “organizer” ben jij ook bezig om deze cultuur te versterken en teams vanuit een kwaliteitsoogpunt bezig te laten zijn met die continue verbetering. In de training doen we dit over de as van de verschillende DevOps activiteiten: Plan, Code, Integrate, Deploy, Operate en Monitor. Een andere techniek die we hiervoor gebruiken is Quality to People mapping, hierbij kijken we naar de verschillende rollen en hoe vanuit die rollen kwaliteit kan worden verbeterd.

Benieuwd naar de TMAP trainingen? Kom en maak het zelf mee!

- Doe mee

 

Jasper van den udenhout
Manager Sogeti Academy
Phone number: +31 88 660 6650