Nieuwsbrief Juni

 

Nieuwsbrief van Sogeti Academy - Juni

Afgelopen jaar hebben we snel kunnen schakelen van het aanbieden van fysieke trainingen naar online trainingen om betere service te verlenen aan onze klanten. Geen reistijd meer en niet meer in de file staan. Online training is tijd- en kostenbesparend. Maar met de goede vooruitzichten willen we je graag in het najaar ook op onze locatie ontvangen voor zover het mogelijk is. Onze trainers kunnen niet wachten om het certificaat van deelname weer persoonlijk aan jou te overhandigen.

Wij kijken ernaar uit om je weer fysiek te mogen verwelkomen!

 

TMAP: High-performance quality engineering

Afbeelding 1.png

Business vraagt niet om IT-systemen, ze willen klantwaarde. De ondersteunende IT als zodanig is voor hen niet relevant. Ook verwachten ze op het juiste moment de juiste kwaliteit te krijgen. IT-delivery teams hebben soms moeite om deze "Quality at Speed" te leveren.

Een van de manieren om een ​​hogere snelheid van IT-levering te bereiken, is door ontwikkeling en beheer te integreren. Deze beweging, onder de simpele naam “DevOps” begon ongeveer tien jaar geleden en wordt momenteel door veel organisaties geïmplementeerd. We definiëren DevOps als een cross-functionele systems engineering-cultuur die gericht is op het verenigen van systeemontwikkeling (Dev) en beheer (Ops) met de mogelijkheid om snel, goedkoop, flexibel en met voldoende kwaliteit te creëren en te leveren, waarbij het team als geheel verantwoordelijk is voor de kwaliteit.

Om een ​​DevOps-cultuur goed te implementeren, moeten de mensen zich organiseren in cross-functionele teams. Het belangrijkste doel van dit type organisatie is dat teams tot op zekere hoogte autonoom zijn. Dat betekent dat de teamleden samen alle vaardigheden, kennis en faciliteiten hebben om hun taken uit te voeren. Hierdoor kunnen ze vrijwel al hun taken uitvoeren zonder ondersteuning van buiten het team. Om als een echt cross-functioneel team te kunnen werken, mogen alle teamleden elke taak oppakken, dus wisselen ze regelmatig van rol. Een teamlid kan bijvoorbeeld het ene moment een ontwikkeltaak oppakken en het andere moment een testtaak uitvoeren. Dit heeft als gevolg dat teamleden hun bestaande skill-set uit moeten breiden met ook kennis van kwaliteitstechnieken.

In de training “TMAP:High-performance quality engineering” gaan we dan ook in op de uitvoerende kant van kwaliteitsmaatregelen in een DevOps omgeving. Zo hebben we het over Infrastructuur als code en leren we hoe Infra verificatie en CI/CD werkt. Ook oefenen deelnemers met moderne technieken zoals bijvoorbeeld Pull-requests en Specification and Example. Hierdoor leren deelnemers hoe zij samen met hun team kunnen werken aan “Quality at Speed”.

Schrijf je in en haal meer uit jezelf!

- Doe mee

 

CI / CD-pijpleidingen en tooling

Afbeelding 2.png

In DevOps moet een CI / CD-pijplijn worden geïmplementeerd. CI / CD is de afkorting van Continuous Integration / Continuous Deployment (soms wordt in plaats daarvan Continuous Delivery gebruikt). CI / CD wordt gezien als de ruggengraat om DevOps mogelijk te maken. Het overbrugt, en dicht misschien zelfs de kloof tussen ontwikkeling en productie door het bouwen, packagen, testen, inrichten van infrastructuur en deployment van applicaties te automatiseren. Naast CI / CD zijn er natuurlijk nog andere aspecten (pijlers) die de kloof tussen Dev en Ops overbruggen.

Benieuwd welke andere aspecten er allemaal zijn? Lees de blog over CI / CD-pijpleidingen en tooling.

- Klik hier

 

VINT Symposium: The Reality Show

Afbeelding 3.png

We maken de balans op van een roerig jaar. Nep en echt liepen vloeiend in elkaar over.  De realiteit is een show en de show wordt realiteit. Technologie speelt hierin een cruciale rol - iedereen kan elk gewenst beeld, geluid of stem tevoorschijn toveren vanuit zijn eigen huiskamer. Organisaties gaan op zoek naar nieuwe ankerpunten voor deze mix van realiteiten. Hoe kunnen zij de nieuwste mediarevolutie in de vingers krijgen? Welke posities moeten ze innemen?

Op dinsdag 15 juni 2021 open we onze digitale deuren voor iedereen die in het informatievak zit. Van marketeers en kennisarchitecten tot app bouwers, deep fakemakers, persvoorlichters, data analisten tot Chief Information Officers.

Schrijf je in voor dit gratis evenement en laat je inspireren.

- Aanmelden

SQSPACE-20191227-IMG_4545.jpg
Manager Sogeti Academy