Nieuwsbrief Januari

 ​

Nieuwsbrief van Sogeti Academy - Januari

De wereld verandert nu sneller dan ooit. Voor ondernemers is het essentieel om deze veranderingen in beeld te hebben, bij te blijven, maar vooral voorop te lopen in de veranderingen. Zo heeft Sogeti Academy twee jaar terug de kans gegrepen en TMAP in een nieuwe jasje gestoken: Quality for DevOps Teams. Vol trots kunnen wij mededelen dat onze TMAP trainingen de internationale markt hebben veroverd. Afgelopen jaar hebben we training gegeven aan klanten in Frankrijk, Denemarken, Finland, Zweden, Schotland, Engeland, Tsjechië, Marokko, Brazilië, Mexico en Singapore. Op deze manier wordt de waarde van Quality engineering en het TMAP gedachtegoed steeds verder verspreid.

Ben jij benieuwd welke TMAP opleidingen de internationale markt hebben veroverd? Kijk verder voor meer informatie en ontdek wat Quality for DevOps Teams voor jou kan betekenen!

 

TMAP®: Upgrade for high-performance IT-Delivery

Image 1.png

Ben jij al TMAP Suite gecertificeerd en werk jij nu in een high-performance IT delivery? Dan is deze opleiding iets voor jou!

De eendaagse “crash course” ‘TMAP®: Upgrade for high-performance IT delivery’ is gebaseerd op het boek “Quality for DevOps teams” en de TMAP body-of-knowledge op www.tmap.net. Deze training is geschikt voor alle mensen die werken in of met high-performance IT delivery teams (zoals DevOps en Scrum). Daarnaast is deze training gericht op mensen die beschikken over praktische kennis van, en ervaring hebben met quality engineering en TMAP en bij voorkeur een certificaat hebben op het niveau van TMap Suite. Tijdens de training worden de theorieën van TMap Suite in een nieuwe vorm gegoten wat meer aansluit op de agile omgeving. De focus wordt vanaf het begin gelegd op quality engineering.

Benieuwd? Schrijf je in voor de training van 28 maart en maak het mee!

- Doe mee

 

API Testen

Image 2.png

API's zijn niet meer weg te denken binnen de IT-systemen van organisaties. Het is daarom van cruciaal belang om kwalitatieve en stabiele API's te hebben. De druk op IT-teams neemt hierdoor steeds meer toe. Ze moeten tijdens de ontwikkel- en beheerfase inzicht krijgen in kwaliteit en risico's. Doet de API wat het moet doen in de belangrijkste waarde-stromen van de organisatie?

Ook van testers en quality engineers worden vandaag de dag steeds meer technische vaardigheden verwacht. Hiervoor heeft Sogeti de training API Testen Introductie ontwikkeld. In anderhalve dag leren testers, ontwikkelaars en andere geïnteresseerden diversen aspecten rondom API's. Tijdens de training wordt gefocust op vier aspecten: (1) wat zijn API's? (2) hoe kun je API's testen? (3) hoe kunnen we API testen automatiseren? En (4) hoe past API testen binnen de test (automatiserings)strategie?

 

In de training voeren deelnemers diverse opdrachten uit met een REST API en Postman. Aan het einde van de training hebben zij een volledige CRUD geautomatiseerd. Met één druk op de knop worden diverse API-berichten achter elkaar afgevuurd en direct gevalideerd door automatische checks.

Het van enorm belang dat alle teamleden overweg kunnen met de technische aspecten van het systeem dat ze ontwikkelen en testen. Hoe wordt dit geborgd in jouw organisatie? Het kan interessant zijn om onze training API Testen Introductie te volgen. Hierdoor zijn je medewerkers beter instaat om de kwaliteit die gewenst wordt te realiseren!

- Aanmelden

Een warm welkom voor het nieuwe Teamlid!

image_3.jpeg

Even voorstellen: Jasper van den Udenhout, nieuwe manager van Sogeti Academy

Hallo iedereen,

Ik ben Jasper van den Udenhout, 31 jaar oud en woon in het mooie ’s-Hertogenbosch.

Het is alweer 7 jaar geleden dat ik ben afgestudeerd en sinds die tijd heb ik functies gehad in verschillende branches; autoverkoper, personeelsplanner op Schiphol, projectmanager in de detachering en projectmanager binnen een ICT bedrijf.

Sinds 2 jaar ben ik werkzaam bij Sogeti waar ik ben begonnen als test engineer.

Halverwege vorige jaar besloot ik een nieuwe uitdaging te zoeken binnen Sogeti en kwam de Academy op mijn pad. Ik kijk ontzettend uit naar deze uitdaging en ik hoop vele van jullie, al is het online, te ontmoeten.

Hopelijk tot snel en met vriendelijke groet,

Jasper

 

Jasper van den udenhout
Manager Sogeti Academy
Phone number: +31 88 660 6650