Inspiratiesessies

Loop voorop in technologie met Sogeti Academy 

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Inspiratiesessies

Inspiratiesessies zijn uitermate geschikt om te zorgen dat een team een gezamenlijke basis en begrip van een bepaald onderwerp verkrijgt. Om het maximale uit de sessie te halen is het daarom erg nuttig als een heel team, product owner,  business en de manager aanwezig zijn. Tijdens de sessie ga je ongeveer 30% luisteren en 70% discussiëren, onder begeleiding van een consultant die het verhaal vanuit alle standpunten kent. Veel onderwerpen betekenen namelijk voor iedereen iets anders. Door samen te discussiëren over die perspectieven ontstaat wederzijds begrip, wat vervolgens een perfecte basis is voor het aangaan van de nieuwe uitdaging.

Agile Way of Working

In de praktijk zie je veel verschillende manieren waarop agile werken ingevuld wordt. De verschillen tussen Agile en de klassieke manier van werken zorgen ervoor dat de organisatie moet veranderen. Dit leidt vaak tot vragen. Wat gaat het opleveren? Hoe gaan we werken? En hoe verandert mijn rol? Het uitblijven van antwoorden op deze vragen is regelmatig de reden waarom het agile werken niet goed van de grond komt. Deze en vele andere vragen blijken de basis voor een goed gesprek over agile werken.

Lees hier meer over deze sessie

Blockchain

Blockchain is nét voorbij de hype. Wij zijn nu in de fase van concrete toepassingen en vraagstukken over wat er nu echt nodig is om het te implementeren. In deze sessie nemen we je mee in de laatste trends van blockchain businesstoepassingen en in blockchain testen en bedenken we samen ideeën voor blockchain toepassingen bij jouw organisatie.

Lees hier meer over deze sessie

DevOps 

DevOps (een samentrekking van Development en Operations) is hot! Maar wat is het eigenlijk? Komt het alleen maar neer op het in het leven roepen van teams bestaande uit development- en operations-medewerkers? Moeten we nieuwe tools installeren? De DevOps Awareness inspiratiesessie biedt je in één dagdeel een compleet overzicht van DevOps!

Lees hier meer over deze sessie

Security 

Wil jij een gewoonte creëren waarmee de digitale achterdeur van jouw organisatie op slot zit? Daarbij kan Sogeti helpen! Denk aan een inspiratieworkshop waarin hackers vertellen hoe zij bij gevoelige data komen, tips voor veilig internetten onderweg, posters over online risico’s, campagnes rondom het locken van computers (niet alleen in de pauzes) en campagnes over social engineering. En daarnaast hoe makkelijk het is om in een gebouw informatie te vinden, wanneer je hier fysiek aanwezig bent. Het kennisniveau wordt verhoogd en medewerkers ervaren zelf hoe het werkt rondom security en worden bewust gemaakt van hun eigen handelen en de invloed hiervan op de IT veiligheid.

Lees hier meer over deze sessie

Testautomatisering 

Vraag aan een gemiddeld team waar hun grootste uitdaging ligt, en testautomatisering staat consequent in de top drie. Daarnaast blijkt dat zonder goede feedback van het systeem, verbeteren een uitdaging wordt. In de snelle iteraties van de hedendaagse Agile wereld is de behoefte aan goede testautomatisering dan snel duidelijk. Maar wie gaat het doen? Wat levert het eigenlijk op? En kan de tester het ook? Het uitblijven van antwoorden op deze vragen is regelmatig de reden waarom automatisering niet van de grond komt. Deze en vele andere vragen blijken de basis voor een goed gesprek over testautomatisering.

Lees hier meer over deze sessie

Kan ik je helpen?

Rianne de Neef
Manager Sogeti Academy