Inspiratiesessies

Loop voorop in technologie met Sogeti Academy 

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Inspiratiesessies

Inspiratiesessies zijn uitermate geschikt om te zorgen dat een team een gezamenlijke basis en begrip van een bepaald onderwerp verkrijgt. Om het maximale uit de sessie te halen is het daarom erg nuttig als een heel team, product owner,  business en de manager aanwezig zijn. Tijdens de sessie ga je ongeveer 30% luisteren en 70% discussiëren, onder begeleiding van een consultant die het verhaal vanuit alle standpunten kent. Veel onderwerpen betekenen namelijk voor iedereen iets anders. Door samen te discussiëren over die perspectieven ontstaat wederzijds begrip, wat vervolgens een perfecte basis is voor het aangaan van de nieuwe uitdaging.

Agile Way of Working

In de praktijk zie je veel verschillende manieren waarop agile werken ingevuld wordt. De verschillen tussen Agile en de klassieke manier van werken zorgen ervoor dat de organisatie moet veranderen. Dit leidt vaak tot vragen. Wat gaat het opleveren? Hoe gaan we werken? En hoe verandert mijn rol? Het uitblijven van antwoorden op deze vragen is regelmatig de reden waarom het agile werken niet goed van de grond komt. Deze en vele andere vragen blijken de basis voor een goed gesprek over agile werken.

Lees hier meer over deze sessie

Blockchain

Blockchain is nét voorbij de hype. Wij zijn nu in de fase van concrete toepassingen en vraagstukken over wat er nu echt nodig is om het te implementeren. In deze sessie nemen we je mee in de laatste trends van blockchain businesstoepassingen en in blockchain testen en bedenken we samen ideeën voor blockchain toepassingen bij jouw organisatie.

Lees hier meer over deze sessie

Testautomatisering 

Vraag aan een gemiddeld team waar hun grootste uitdaging ligt, en testautomatisering staat consequent in de top drie. Daarnaast blijkt dat zonder goede feedback van het systeem, verbeteren een uitdaging wordt. In de snelle iteraties van de hedendaagse Agile wereld is de behoefte aan goede testautomatisering dan snel duidelijk. Maar wie gaat het doen? Wat levert het eigenlijk op? En kan de tester het ook? Het uitblijven van antwoorden op deze vragen is regelmatig de reden waarom automatisering niet van de grond komt. Deze en vele andere vragen blijken de basis voor een goed gesprek over testautomatisering.

Lees hier meer over deze sessie

Kan ik je helpen?

Rianne de Neef
Manager Sogeti Academy