Ervaring van de docent: ISTQB Advanced Test Automation Engineer

Drew Graham 1200x350

Ervaring van de docent: ISTQB Advanced Test Automation Engineer

ISTQB Advanced Test Automation Engineer

In maart gaf Richard ISTQB Advanced Test Automation Engineer voor een grote klant. Benieuwd hoe hij de training ervaren heeft?

Je leest het hieronder

ISTQB Advanced Test Automation Engineer geeft inzicht in hoe testautomatisering binnen ISTQB kaders gedaan wordt en welke begrippen daarbij horen. De training is daarmee super geschikt voor communicatie tussen teams werkend met verschillende tools, en voor procesveranderingen. 

Testautomatisering werd jarenlang gezien als een specialisatie, waardoor de groepsgrootte bij mijn cursussen nogal varieerde. Maar nu had ik opeens 12 deelnemers. Dat was even wennen omdat de cursus ook online gegeven werd i.p.v. op een cursuslocatie. Het is toch altijd weer een uitdaging om iedereen te kunnen betrekken bij de materie, zowel op locatie als via het scherm.

Uiteindelijk probeer je als docent de lesstof voor iedereen te verbinden aan hun persoonlijke ervaringen. En dat hoeven niet eens goede ervaringen te zijn. De beste leermeester is soms ook het terugkijken naar een probleemsituatie en op basis van nieuwe informatie uit de cursus er op een andere manier over nadenken.

Die 12 deelnemers gaven in ieder geval genoeg materie voor gebruik in de cursus. En zelfs deelnemers met minder ervaring kunnen nog steeds met een beetje aanmoediging meedenken over hoe zij graag betrokken willen zijn bij testautomatisering. De cursus gaat ook niet in op hoe het allemaal moet in de testautomatisering, maar vooral over de stappen die je kunt nemen en de vragen die je moet stellen tijdens het traject. En als men dan ook nog ervaring opdoet in een gemeenschappelijk begrippenkader wordt het een stuk eenvoudiger om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Het werden uiteindelijk interessante dagen. Ik wens alle deelnemers veel succes met het examen en ik hoop dat testautomatisering steeds meer als basiskennis wordt gezien. En dan niet alleen voor testers maar voor iedereen die betrokken is bij testen en QA.

Meer weten over deze training? 

Klik hier

Kan ik je helpen?

SQSPACE-20191227-IMG_4545.jpg
Manager Sogeti Academy