Cardan Technobility

TMAP perf

Cardan Technobility

Digitaal toegankelijk

Cardan Technobility gelooft in een inclusieve wereld, waarin iedereen zelfstandig kan meedoen.

Ik wil digitaal toegankelijk worden

Bij Cardan Technobility streven ze ernaar dat iedereen online mee kan doen. Ongeacht leeftijd, locatie, afkomst, overtuiging of een beperking. Ons doel is digitale inclusie en zorgen daar met digitale toegankelijkheid voor. Als dé specialist van digitale toegankelijkheid helpt onze partner Cardan je graag verder.
 

Wat is digitale toegankelijkheid?

Met digitale toegankelijkheid bedoelen we dat websites, apps en andere online content zo zijn gebouwd en ontworpen dat ze toegankelijker zijn voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. Het doel is om ervoor te zorgen dat iedereen toegang kan krijgen tot online informatie en dienstverlening. Dit is helaas nog lang niet altijd het geval.

Een groot aantal mensen ervaart problemen als ze van online diensten gebruik willen maken. Bijvoorbeeld als een website niet te bedienen is met een toetsenbord, video’s niet ondertiteld zijn of teksten een te laag kleurcontrast hebben. Om dit beter te regelen, zijn internationale richtlijnen opgesteld, namelijk de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Wanneer we websites en apps digitaal toegankelijk maken, gebruiken we deze richtlijnen als uitgangspunt.

De Sogeti Academy werkt samen met Cardan om digitale toegankelijkheid onder de aandacht te brengen en mensen erin op te leiden.

Incompany trainingen

Onze incompany trainingen zijn op locatie of online te boeken. Ze zijn doorgaans in te plannen van maandag t/m donderdag. Een incompany training is mogelijk vanaf 4 deelnemers aan dezelfde training.

Blended learning via open inschrijving

Via onze trainingsagenda is het mogelijk om individueel deel te nemen aan al onze trainingen. Deze trainingen bestaan uit een deel zelfstudie via onze leeromgeving en 1 of 2 klassikale bijeenkomsten.

E-learning

Er is steeds meer vraag naar e-learning waarin de student in eigen tijd en tempo de theorie kan bestuderen. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om deelnemers de mogelijkheid te bieden om aan een specialist vragen te kunnen stellen. Daarom combineren we onze e-learnings met een klassikale bijeenkomst. Deze is optioneel bij te boeken. Deze praktijkbijeenkomsten duren maximaal 3 uur en zijn een soort 'spreekuur' met 1 van onze specialisten.

Basisopleiding tot WCAG-specialist

Deze 9 weken durende opleiding wijkt wat af van onze andere trainingen. Hij duurt langer en we vragen ook meer tijd van de deelnemers. Houdt rekening met een gemiddelde studieduur van 8 uur per week.

Herkenbare voorbeelden uit de praktijk

In al onze trainingen werken we zoveel als mogelijk met herkenbare voorbeelden die de deelnemers zelf aandragen. Hier leer je immers het meest van. Bij onze incompany en blended learning trainingen hebben we daarom altijd een moment waarin we de leerdoelen van de groep / deelnemer bespreken.

Bewijs van deelname

Na afloop van incompany en blended learning trainingen ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname. Hiermee toont de deelnemer aan dat er is deelgenomen aan de training.

Examen en certificaat

Indien gewenst kan de training ook afgesloten worden met een examen. Dit examen bestaat uit een theorie- en praktijkdeel. Het examen wordt gepland met de deelnemer en kan vanuit de eigen werkplek voltooid worden.

Na succesvol afronden van het examen ontvangt de deelnemer een certificaat waarmee aangetoond wordt dat de deelnemer de theorie en de praktijk van het onderwerp voldoende beheerst.


Wil jij digitaal toegankelijk worden? Kijk dan vooral op de website van Cardan voor meer informatie.

 

Jasper van den udenhout
Manager Sogeti Academy
Phone number: +31 88 660 6650